У Києві мають намір повернути евакуатори

4 Липня 2014 16:37

autonews.autoua.net

autonews.autoua.net


Відповідний законопроект поданий на розгляд Верховній Раді.
Київська влада планує відновити роботу евакуаторів у місті. Про це повідомив секретар Київради Олексій Резніков на брифінгу в п’ятницю, 4 липня, передає УНІАН.
За його словами, звільнення доріг від припаркованих не за правилами автомобілів збільшує пропускну спроможність доріг і зменшує затори в місті.
Водночас Резніков нагадав, що раніше місту довелося відмовитися від використання евакуаторів через відсутність нормальної законодавчої бази.
Так, чинне законодавство забороняє примусове відчуження майна.
“Евакуатори працювали без законодавчої бази, тому ця програма через певний час закінчилася через велику кількість позовів”, – наголосив він.
Резніков повідомив, що фракція УДАР, лідером якої є мер міста Віталій Кличко, вже подала на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення відповідних змін до законодавства, що регулює дорожній рух, що дозволить органам влади законним способом використовувати евакуатори.
“Така практика існує в нормальних цивілізованих європейських країнах. Це або евакуатор, або так звані черевички, які одягаються на колесо”, – зауважив секретар Київради.
Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що ДАІ має намір заборонити евакуатори і штрафмайданчики.