У Києві почастішали випадки грабіжництва

3 Липня 2014 13:59
www.viche.lutsk.ua

www.viche.lutsk.ua

У пошуках неуважних господарів злодії бігають від дверей до дверей і смикають за ручки. Коли знаходять незамкнені двері, виносять із квартири все, що можуть, навіть якщо господарі під час крадіжки знаходяться в сусідній кімнаті. Про це повідомляє ТСН.

Того дня Лариса була зайнята в кімнаті, донька вибігала на побачення. Хто мав зачинити двері на ключ, не з’ясували. Все сталося менше, ніж за півгодини. Винесли телевізор, музичний центр, сумку з грошима та документами і навіть кросівки.

Таких історій, як Ларисина, від початку року в столичній міліції чули майже три тисячі разів. Цьогоріч, кажуть, із машин та кишень українців витягли вдвічі менше. Фахівець із безпеки переконаний, що така цифра є далекою від реальності.

“Люди не вірять в це, їм не хочеться, їм просто легше про це забути, про цей неприємний епізод, не хочеться переживати весь час, переповідати”, – переконаний фахівець із безпеки Сергій Нестеренко. Каже, кримінальний стрибок у постреволюційний та воєнний час – явище закономірне. Правоохоронці деморалізовані і не можуть контролювати ситуацію. Зупинити цей процес зможуть лише рішучі, навіть агресивні дії, а поки що кожен сам мусить дбати про власну безпеку.

Найперший союзник злодія – ваш мобільний. Він вас відволікає і робить легкою здобиччю. Сумки радять тримати біля себе та ніколи не втрачати пильності.

Джерело: eveningkiev.com