У Києві почастішали випадки продажу шахраями орендованих квартир

29 Липня 2014 19:14
realtypress.ru

realtypress.ru

У Києві шахраї орендують у власників квартири, після чого продають їх за заниженими цінами, повідомляє «Корреспондент.net».

Після оренди житла аферисти підробляють документи і шукають покупців. Один із таких випадків стався на вул. Малишко, де група шахраїв продала одну із квартир за фальшивими документами за 594 тисячі гривень. Таким самим чином реалізували житло на вул. Василівська і вул. Садова.

Ще один випадок стався на вул. Прорізній, де аферисти продали квартиру 95-річної жінки, яка в цей час перебувала в лікарні. Зловмисники оформили на себе довіреність у Полтавській області, після чого здійснили операцію купівлі-продажу. Про продаж свого житла жінка дізналася випадково від своєї дочки, яка приїхала у квартиру матері погодувати кота. Тут вона побачила нових мешканців, які перевозили свої речі.

Під час реалізації злочинних схем зловмисники розподіляють між собою обов`язки, зазначають правоохоронці. Хтось відповідає за пошук житла, що здається і підробку документів, комусь дають завдання виступати перед покупцями в ролі продавця. Після таких випадків місцевих жителів закликають під час купівлі квартири вивчати документи на неї разом із юристами та нотаріусами. Водночас власникам нерухомості радять уважніше вибирати наймачів житла і не підписувати підозрілі договори.

У Києві в літній час на 20-30% збільшується кількість квартирних крадіжок. Аферисти часто грабують домівки тих, хто їде з міста у відпустку. В Оболонському районі на місяць здійснюють близько сотні таких крадіжок.

Джерело: Коментарі