У Києві подешевшала оренда квартир

7 Липня 2014 17:40
gazeta.ua

gazeta.ua

За останні три місяці середня вартість оренди 1-3-кімнатних квартир у Києві подешевшала у доларовій ціні на 31% до 479 доларів у місяць (близько 5,6 тис. грн). Проте у гривнях подешевшання не таке вже й значне в порівнянні з минулим роком – усього 100 грн. Адже курс долара за цей період зріс майже в півтора разу. А враховуючи подорожчання комунальних послуг, витрати на житло залишаться на тому ж рівні, або ще й стануть більшими.

“Найдешевшим нині залишається Голосіївський район, де середня ціна оренди 1-кімнатної квартири складає 301 долар (3,5 тис. грн) за місяць, найдорожчим – Печерський район – 489 доларів (5,7 тис. грн) за місяць”, – йдеться в повідомленні консалтингової компанії “SV Development”.

Вартість оренди однокімнатних квартир за останні три місяці знизилася в усіх районах столиці, а найбільше – в Святошинському районі (на 32,29%). Тут винайняти однокімнатку можна в середньому за 3600 грн. Оренда двокімнатних квартир найбільше впала в ціні в Подільському районі, а трикімнатних – у Шевченківському.

Експерти уточняють, що обвал доларової вартості оренди житла в другому кварталі 2014-го стався внаслідок економічної та політичної нестабільності в країні та обвалу курсу гривні майже на 50%.

Джерело: moemisto.com.ua