У Києві проведуть майстер-клас “Мистецька обкладинка”

9 Липня 2014 14:08
projects.platfor.ma

projects.platfor.ma

12 липня о 12:00 Ukrainian Fashion Week спільно з проектом Pictoric в Креативному просторі Creative space 12 (Михайлівський провулок, 10/2) в рамках Міжнародної бієнале fashion-ілюстрації IMAGO пройде майстер-клас “Мистецька обкладинка”.
Французький журнал мод 1912-1925 років La Gazette du Bon Ton через вишукані ілюстрації утверджував на своїх сторінках моду як вид мистецтва нарівні з живописом, скульптурою та малюнком, проголошуючи: “Одяг жінки – це приємність для очей, його не можна ставити нижче за інші види мистецтва”. Сьогодні авторські ілюстровані сторінки з La Gazette du Bon Ton експонують в найвідоміших світових художніх музеях.
З першого випуску Vogue у 1892 році, обкладинки журналу відображали мистецькі тенденції різних періодів. Щороку до співпраці з виданням запрошували відомих фотографів, художників чи скульпторів. Саме Vogue вперше опублікував фотографію на обкладинці, але свої обкладинки-шидеври створювали й видатні художники: Сальвадор Далі, Жуан Міро та Енді Уорхол.
Художниця Анна Хоменко розповість про мистецькі обкладинки найвідоміших журналів мод. А під час майстер-класу учасники створять сучасну ілюстровану обкладинку для Vogue, який завжди вітає будь-які творчі експерименти.
Анна Хоменко – художник-ілюстратор з Києва.Учасниця багатьох українських та міжнародних виставок і конкурсів.Переможець Міжнародної бієнале fashion-ілюстрації IMAGO 2012 в номінації Traditio.
Усі матеріали входять у вартість майстер-класу і надаються на місці.
Вхід: 100 грн.

Джерело: moemisto.com.ua