У Києві викрили конвертаційний центр з обігом 150 мільйонів гривень

4 Липня 2014 14:16

minrd.gov.ua

minrd.gov.ua


Конвертцентр завдав збитків держбюджету в розмірі близько 25 мільйонів гривень.
Міндоходів ліквідувало в Києві конвертаційний центр, який купував податкові кредити і завдав шкоди держбюджету в розмірі близько 25 млн гривень. Про це в п’ятницю, 4 липня, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України.
“Були використані так звані зустрічні потоки – купівля податкових кредитів з ПДВ у підприємств з надлишком таких кредитів з подальшим їхнім продажем через свої фірми на адресу клієнтів. Для організації конвертаційної схеми було створено та придбано 8 фіктивних фірм, через рахунки яких і проходили фінансові потоки” , – йдеться в повідомленні.
У Міндоходів зазначили, що загальний обсяг коштів, які пройшли в 2013-2014 роках через рахунки в одному з банків, становить 150 млн гривень. Орієнтовні втрати бюджету при цьому склали 25 млн гривень.
“Слідчі провели 7 обшуків в офісах, квартирах та автомобілях злочинців. Було вилучено 76 тис. доларів, 85 тис. гривень, 6,5 тис. євро готівкою, 20 одиниць комп’ютерної техніки, 11 фіктивних печаток підприємств, мобільні телефони, електронні носії інформації та документацію з підтвердженням протизаконної діяльності”, – йдеться в повідомленні.