У київських дитсадках вільних місць нема

16 Липня 2014 13:53

sadohok

У середньому на 100 місць у київських садочка претендує 128 дітей.

Про це поінформувала директор Департаменту освіти та науки КМДА Олени Фіданян, пише газета “Сегодня”.

“Є показники гірші, наприклад, в Дарницькому районі на 100 місць – 150 дітей. Групи переповнені, там де повинні навчатися 20 дітей, навчаються 30”, – розповіла чиновник.

Вона додала, що виходити із ситуації будуть за рахунок збільшення кількості дітей у групах.

Крім того, цього року планується провести реконструкцію кількох садків, після чого з’явиться більше тисяч вільних місць.

Батьки підтверджують, що прилаштувати малюка – неможливо.

“Не так давно зареєструвалася в електронній черзі (на сайті www.dnz.kiev.ua). Опинилася в двадцятці. А місць уже зовсім немає. Так що навряд чи вдасться туди потрапити … Взагалі, швидко влаштуватися в садок майже неможливо”, – поскаржилася Ірина, мама 4-річного хлопчика.

Водночас у дитсадочку № 247 у Дніпровському районі заявили, що беруть лише тих дітей, які зареєстровані в електронній черзі.

“При реєстрації кожен вибирає кілька варіантів садків, які йому зручні, причому місце прописки не має значення “, – розповіли в дитсадку.

Домовиться, щоб малюка прийняли без черги і швидко, можливо. Щоправда, не скрізь і не безкоштовно, а за 2-3 тисячі гривень благодійного внеску.

Заможні батьки можуть віддати дитину у приватний садок. Там, на відміну від державного закладу і нагодують краще і навіть одяг малюкам поперуть. Щоправда, за таке задоволення доведеться викласти від 4,5 до 8 тисяч гривень га місяць, що не всім по кишені.

“Місця в садку є, ​​в черзі стояти не потрібно/ У кожній групі до 18 дітей, які діляться на підгрупи”, – розповіли в одному зі столичних приватних дитячих садів в Шевченківському районі.

Там дітей навчають граматики, математики, англійської та французької, живопису, хореографії, музики, художньої гімнастики, з кожним займається психолог і, якщо необхідно, логопед.

Харчування у них п’ятиразове, а установа перебуває під охороною.

Однак, ціна такої освіти – 7900 гривень на місяць плюс 14 тисяч гривень – щорічний разовий внесок на господарські потреби.