У НОК України вшанували миколаївську студентку Ольгу Харлан

3 Липня 2014 16:55

2
Сьогодні багаторазова чемпіонка і призерка чемпіонатів світу та Європи з фехтування студентка Миколаївського Національного університету суднобудування Ольга Харлан, а також її наставник Артем Скороход під пильною увагою представників преси отримали почесні нагороди найкращої спортсменки та найкращого тренера червня від Національного олімпійського комітету України.JN0-533

Варто також відзначити, що Ольга є абсолютною рекордсменкою за званням найкращої спортсменки місяця з отримання престижних нагород Національного олімпійського комітету. Найкращою спортсменкою Харлан стає вже всьоме. Адже вітчизняні спортсмени мають можливість отримувати ці престижні нагороди від Національного олімпійського комітету починаючи з 2005 року.
Олімпійська чемпіонка Пекіну-2008 та бронзова призерка Лондона-2012 невпинно продовжує підтверджувати своє лідерство на міжнародній арені. Чергову медаль Ольга здобула на чемпіонаті Європи, що відбувся у французькому Страсбурзі. У фіналі вона перемогла росіянку. Перемогу Харлан принесли останні шість результативних уколів. Ось уже чотири роки поспіль Ольга утримує звання найсильнішої шаблістки Європи.
Нині Харлан продовжує очолювати рейтинг шаблісток Міжнародної федерації фехтування.
На церемонії вручення були  присутні і представники прес-служби Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.
Зі словами вітання  до найкращої спортсменки та тренера України звернувся президент Національного олімпійського комітету, олімпійський чемпіон Сергій Бубка. Сергій Назарович зазначив, що йому дуже приємно вже всьоме вітати справжнього професіонала і цілеспрямованого лідера Ольгу Харлан з отриманням заслуженої нагороди. Сергій Бубка з гордістю додав, що радується та пишається кожною перемогою юної спортсменки не тільки в індивідуальній, але й в командній грі. Він побажав Ользі та її наставнику не зупинятися на досягнутому результаті та підкорити нові п’єдестали.
Сергій Назарович також привітав Федерацію фехтування на чолі з її президентом Павлом Гайдаєм та віце-призидентом Вадимом Гутцайтом за їхню ефективну роботу, віддачу та допомогу у підтримці та організації змагань з фехтування .
У свою чергу Вадим Маркович додав, що без командної роботи нічого б не вийшло. Спортсмени, тренери, Федерація з фехтування та Олімпійський комітет України – це ланцюг, кожна ланка якого не може існувати без підтримки окремої її одиниці. Він підкреслив, що тільки справжня команда досягає високих результатів.
Наставник спортсменки Артем Скороход повідомив журналістам, що його підопічна нині наполегливо готується до чемпіонату світу, який відбудеться в липні в Казані (Російська Федерація).
Після церемонії всі бажаючи мали можливість поспілкуватися з Ольгою Харлан та дізнатися про її плани на майбутнє. Ми також поспілкувалися з гарною і тендітною спортсменкою. Про це читайте в ексклюзивному інтерв’ю Ольги Харлан, яке вона дала журналістам нашого сайту.700-501