У столиці викладатимуть курс кримськотатарської мови

5 Липня 2014 10:14
www.11channel.dp.ua

www.11channel.dp.ua

З 11 липня 2014 року в Інституті філології Київського національного університету ім. Т.Шевченка (КНУ) набиратимуть студентів на вивчення кримськотатарської мови. Новий курс викладатимуть на кафедрі тюркології. Про це інформує Громадський простір.

“Ця спеціальність була в університетах Сімферополя – Таврійському національному університеті імені В.Вернадського й Кримському інженерно-педагогічному. Через окупацію росіянами Криму кафедри вирішили перенести на материкову Україну. А саме у нашому інституті запропонував відкрити цю спеціальність ректор КНУ ім. Т.Шевченка академік Леонід Губерський”, – розповідає професор Григорій Семенюк, директор Інституту філології.

В інститут цієї весни перевели вчитися 36 студентів із Криму. Серед них є й кримські татари.

“Думаю, введення цієї мови є вимогою часу, адже кримськотатарська – третя за популярністю в Україні. Завдяки її запровадженню ми готуватимемо фахівців із цієї мови для викладання в інших навчальних закладах”, – відзначив Григорій Семенюк.

Всього у Інституті філології викладають 33 мови. Серед них, крім європейських, – хінді, арабська, китайська, японська та інші. На стажування за кордон навчальний заклад відправляє щорічно 140 студентів.

Джерело: eveningkiev.com