У центрі Києва дві сотні біженців живуть в ангарах заводу

28 Липня 2014 12:55
karpatnews.in.ua

karpatnews.in.ua

Неподалік від станції метро “Видубичі” у Києві на території заводу поселилися майже дві сотні біженців зі сходу України.

Про це у  Facebook пише журналіст Всеволод Філімоненко.

“Ви думаєте, це барак ВТК №38 м. Свердловська (на фото)? Ні. Це Донбаський квартал в центрі Києва!”, – написав Філімоненко.

Він додав, що людей залишених напризволяще державою, прихистила християнська громада.

 Скриншот з ФБ журналіста

“На старому занедбаному заводі, у 400 метрах від великих торгових центрів, живуть 193 переселенці з Луганської та Донецької областей, 54 з яких діти. На території поселення немає питної води, за нею до свердловини доводиться їздити на машині, і готувати їжу можна тільки на дровах”, – написав Філімоненко.

Усі фото з Facebook Філімонова

За його словами, спати переселенцям доводиться на двох’ярусних нарах, відокремивши свій особистий простір звичайною ганчіркою.

“Але люди не впадають у відчай і не скаржаться, у зв’язку з чим, напевно, ніхто досі і не знав про це поселення”, – написав журналіст.

“Сумно, що влада витирає ноги саме об людей, які займали проукраїнську позицію на Донбасі, а не об луганських нардепів Єфремова, Медяника і Горохова”, – підсумував Філімоненко.

Як відомо, за даними Держслужби з питань надзвичайних ситуації, від початку антитерористичної операції з території Донецької та Луганської областей переміщено і розселено понад 50,4 тисячі осіб, з них 18,2 тисячі дітей та 5,9 тисячі інвалідів та осіб похилого віку.

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов’язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

У зв’язку з цим перший заступник голови Київської держадміністрації Ігор Ніконов заявив, що “Київ не безрозмірний”, тому влада Києва радить переселенцям з конфліктних зон переселятися не лише у столицю, а й в інші регіони України.

24 липня губернатор Київщини Володимир Шандра заявив, що деякіпереселенці не бажають працювати, що ускладнює їх адаптацію в нових умовах.

Разом з тим наразі у Межигір’ї готують житло для 40 біженців з Луганської та Донецької областей.