Українська церква зібрала гуманітарну допомогу для Слов’янська

16 Липня 2014 14:15
www.hram.kiev.ua

www.hram.kiev.ua

Відділ соцслужіння Української православної церкви Київського патріархату зібрав черговий транш гуманітарної допомоги для жителів і бійців Національної гвардії і доправила його до Слов’янська. Гуманітарний вантаж складається із медикаментів і речей першої необхідності: питної води, харчів, засобів гігієни тощо, передає кореспондент УНН.

Як розповів один із представників відділу соцслужіння, о. Сергій, це вже другий транш вантажу для жителів і учасників АТО, які знаходяться у зоні бойових дій.

“Ми вирішили започаткувати цю гуманітарну допомогу і зробити її регулярною. Зараз відправляємо вантаж до Слов’янська. По дорозі до нашого мікроавтобусу приєднається ще кілька машин із допомогою з Полтави і Черкас. Пізніше будемо збирати і доправляти необхідні речі до Червоноармійська та інших потерпілих від війни міст. Плануємо, доправляти допомогу бодай раз у тиждень”, – розповів священнослужитель.

Він зазначив, що у перспективі церква долучатиме до організації такої допомоги і південні регіони.

“Ми хочемо запустити такий собі благодійний потяг, що курсуватиме між Одесою, Херсоном, Дніпропетровськом і Словаччиною, збиратиме у тих містах гуманітарний вантаж і доставлятиме його до населених пунктів зони АТО”, – поділився планами о. Сергій.

Священнослужитель також пообіцяв, що їх волонтери вивчатимуть потреби жителів постраждалих від війни міст.

“Сьогодні ми переважно відправляємо медикаменти, серед яких є і препарати інсуліну. Також шлемо харчі. Але наші представники спілкуватимуться з людьми там і записуватимуть їх потреби. Тоді у нас буде більш точний список речей, які ми зможемо зібрати і відправити у майбутньому”, – підсумував священник.