Вчені виявили шкідливий вплив чіпсів на мозок дітей

5 Липня 2014 10:06
www.osvita.org.ua

www.osvita.org.ua

Вчені Брістольського університету (Велика Британія) провели дослідження і з’ясували, що чіпси – вкрай шкідлива їжа для дітей 3-4 років. У цьому віці відбувається активний розвиток головного мозку і будь-яка шкідлива їжа може негативно вплинути на когнітивні процеси дитини в майбутньому.

Чіпси містять у своєму складі глутамат натрію або підсилювач смаку, тому картопляні чіпси перешкоджають правильному функціонуванню дитячого мозку. Крім того, ця речовина викликає звикання.

У цьому продукті є велика кількість жирів і канцерогенів, що утворюються під час смаження в киплячому маслі. Звикання і висока калорійність – фактори, що запускають процеси ожиріння, цукрового діабету. Відомо, ці хвороби безпосередньо пов’язані з розумовими здібностями людини.

Основна небезпека для мозку – акриламід, який знаходиться в складі всіх чіпсів. Він є з медичної точки зору мутагеном і канцерогеном. Акриламід здатний утворитися природним шляхом. Основний спосіб – термічна обробка величезної кількості продуктів, у тому числі картоплі, кави, хліба і каш, шоколаду, крекерів, мигдаля.

Враховуючи властивості чіпсів, вчені не рекомендують їх вагітним жінкам.

Джерело: eveningkiev.com