У центрі столиці відкрилася вулична бібліотека

19 Липня 2014 11:07
fashionpark.kiev.ua

fashionpark.kiev.ua

У парку Шевченка в Києві відбулася незвичайна для нинішнього століття прогресивних технологій подія. Тут, прямо під відкритим небом, стартував проект “Вільна бібліотека”.

Перші три бокси з книгами встановлені на алеях парку. Будь-хто може абсолютно вільно взяти і почитати книжки, що сподобалися. Заохочується принцип взаємності – кожен може принести сюди щось цікаве зі своєї домашньої бібліотеки.

Авторами проекту, за підтримки українського парку сучасної скульптури та інсталяції “Kiev Fashion Park”, став творчий родинний дует Володимира Падуна та Людмили Роздобудько-Падун.

“Я художник. Закінчив у 90-х Академію мистецтв. Займався експериментальними видами мистецтв, але потім з дружиною перейшли до дизайну і речам, що можуть бути цікаві людям з практичної точки зору, – розповів Володимир.

Мета цього проекту – обмін знаннями без обмежень. Книжкові бокси виконані у вигляді букви “V”, що означає “Вікторі” – перемога”.

Конструкція досить міцна. При створенні автори використовували метал і акрилове скло, що не б’ється навіть молотком. Його можна хіба що подряпати. Крім того, конструкція продумана так, щоб книги не могли стати “жертвами” снігу і дощу.

Книги у “вуличній бібліотеці” українською та російською мовами на різні смаки. На одній полиці тут можна зустріти, як класичні твори Дюма, Гоголя та Коцюбинського, так і роботи політичних діячів.

“Книги абсолютно різні і поповнювати бібліотеку зможуть самі кияни. Всього по місту планується встановити 16 подібних конструкцій. Місця поки не визначені – все залежить від дозволів влади”, – пояснив Володимир Падун.

Незважаючи на те, що в парку можна безкоштовно підключитися до Інтернету через вай-фай, вільна бібліотека викликала живий інтерес у перехожих.

Джерело: "Сегодня"