Виставка сучасного мистецтва “Нова Українська Мрія”

9 Липня 2014 08:37

Корреспондент.net

Корреспондент.net


Журнал Forbes Україна влаштовує виставку сучасного мистецтва Нова Українська Мрія, присвячену подіям, щовідбуваються в Україні, і пошуку нових ідей і цілей, до яких веде нове життя в новій країні.
11 – 20 липня у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» в рамках щорічного арт-проекту Forbes Україна відбудеться виставка сучасного українського мистецтва «Нова Українська Мрія».
Представлені на виставці роботи сучасних авторів з одного боку є рефлексією на зміни, які відбулися в країні за останні місяці, а з іншого – певним уявленням мрію нової України.
У створенні «Нової Української мрії» взяли участь знані українські митці: Арсен Савадов, Василь Цаголов, Олег Тістол, Олексій Сай, Ігор Гусєв, Максим Мамсиков, Олександр Ройтбурд, Ілля Чічкан, Мирослав Вайда та інші. Усього – понад 40 авторів, всі дуже різні і за віком і за регіоном проживання. Куратор арт-проекту – відомий мистецтвознавець Олександр Соловйов.
Численні твори на виставці буде представлено публіці вперше, адже їх було створено спеціально для проекту. Також до експозиції увійшли вже відомі арт-об’єкти, що резонують з ідеєю проекту.
Виставку «Нова Українська Мрія» арт-проекту Forbes Україна з 11 по 20 липня у Мистецькому Арсеналі, стане гарною нагодою замислитися над своєю власною мрією.
11 липня о 12:00 відбудеться прес-конференція Forbes Україна на честь відкриття виставки «Нова Українська Мрія» у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал».
Учасники прес-конференції розкажуть: як виникла ідея проекту, що надихнуло художників на створення об’єктів. І, звичайно ж, кожен з них поділиться своєю думкою, що ж є «Новою Українською Мрією».
В рамках арт-проекту «Нова українська мрія» за підтримки Української Біржі Благодійності відбудеться збір благодійних коштів для транзитного центру в Дніпропетровську для переселенців зі Сходу України. Обслуговування центру (на 100 осіб) складає 195 тисяч гривень на місяць. Усі зібрані кошти буде спрямовано на розміщення переселенців з дітьми у Центрі, їхнє харчування та предмети першої необхідності.