21 серпня у Мистецькому арсеналі стартує арт-проект “Український ландшафт”

20 Серпня 2014 11:42

7-320x17221 серпня в Мистецькому арсеналі відбудеться відкриття арт-проекту “Українськи ландшафт” до Дня незалежності України. Він складатиметься з двох ча­стин, які співставляють краєвиди України до, під час і після тра­гічних подій, пов’язаних із воєнними діями у східних областях.

Традиційний пейзаж стає контрапунктом до трагічної картини театру воєнних дій, що сколихнули нашу країну. Адже територія, ландшафт — це те, що об’єднує державу, і саме краєвид спадає на гадку у більшості випадків, коли людина думає про Батьківщину.

Проект об’єднує близько 120 художників і понад півтисячі пейзажів. Серед майстрів як визнані митці, так і молоді художники. Завдяки проекту вдалося відкрити і нові імена. До експозиції ввійшли роботи Анатолія Криволапа, Олександра Бабака, Артема Волокітіна, Олександра Ройтбурда, Влади Ралко, Максима Мамсікова, Лесі Хоменко, Даниїла Галкіна, Юрія Пікуля та інших.

Куратор проекту “Український ландшафт” — Євген Карась, експерт сучасного мистецтва, галерист.

У ніч з 23.08 на 24.08 планується проведення благодійного заходу, плануються виступи відомих діджеїв, рок та джаз музикантів.

У стані розробки ідея вшанувати пам’ять тих, хто загинув у 2014 році. На пагорбах Мистецького Арсеналу о півночі всі гості зможуть запалити свічки.

У разі проведення у Мистецькому Арсеналі Офіційного прийняття з нагоди Дня Незвлежності України, 24.08 вхід на територію Мистецького Арсеналу у затверджений час буде за запрошеннями.

Джерело: Моє місто