70% учасників обговорення підтримали перейменування вулиці Інститутської

29 Серпня 2014 12:34

nebesna sotnj

Станом на 29 серпня думки громадськості Києва на підтримку проекту і проти нього розподіляються таким чином: 68% учасників обговорення висловилися “За” перейменування, а 32% – “Проти”.

Про це повідомила директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда.

За її інформацією, свої пропозиції, зауваження та власні редакції проекту рішення, оприлюдненого на офіційному сайті КМДА, вже надіслали більше 1350 користувачів порталу. Також близько 200 громадян висловилися з цього приводу, зателефонувавши до “Контактного центру міста Києва” (15-51).

Наразі можна чітко виокремити найбільш популярні та слушні пропозиції прихильників і опонентів. Зокрема, перейменувати лише частину вулиці – від Майдану Незалежності до вул. Ольгинської; назвати її “вулиця Небесної Сотні”, бо патріоти, які загинули, вже є героями. На місці трагічних подій пропонується облаштувати архітектурно-меморіальний комплекс, алею і каплицю, зробивши цю ділянку пішохідною.

Однак, не можна залишати без уваги і думки опонентів щодо зміни історичної назви вулиці. Не перейменовувати вулиці, провулки, сквери в центрі міста Києва – основна вимога цієї групи відвідувачів порталу. Натомість вони радять перейменувати на Героїв Небесної Сотні одну з вулиць із радянською чи російською назвою.

Обидві сторони обговорення погоджуються з тим, що в місцях найзапеклішого протистояння необхідно встановити пам’ятні знаки загиблим патріотам.

Нагадаємо, у столиці триває обговорення перейменування вулиці Інститутської на вулицю Героїв Небесної Сотні, що стартувало 20 серпня цього року, повідомили у прес-службі КМДА.