Біля метро “Арсенальна” прибрали кіоски

6 Серпня 2014 14:09

arsenalna-bez-kioskiv1

У столиці намгаються прибрати МАФи біля станцій метро. Зокрема, кіоски прибрали біля станцій метро “Арсенальна” та 2олімпійська”.

Про це у Facebook написав голова Печерської РДА Геннадій Кривошея.

Чиновник відзначив, що міська влада не виділила коштів районам на демонтаж ларьків.

Тому біля “Арсенальної” райдержадміністрація разом з підприємцями та громадськістю вирішили встановити на площі стовпчики для обмеження заїзду транспорту та встановлення нових тимчасових споруд.

Усе це зроблено за кошти підприємців, які торгують на площі.

Також разом з громадськістю була розроблена Схема благоустрою Арсенальної площі.

“Плануємо на будівлі метрополітену встановити камери відеоспостереження та шлагбаум на в’їзді на площу. На теперішній час кіоски та намети біля метро “Арсенальна” впорядковані, площа звільнена від автотранспорту”, – повідомив Кривошея.

Після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто “кришує” такий бізнес – покарані.

Згодом мер києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії “УДАР” мають по 500 і більше кіосків у столиці.

Також Києві здійснили рейдерський напад на кафе-бар Fazenda bar, що на вулиці Воровського, 2-б. За словами першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації Іллі Сагайдака, це була особиста вказівка мера.

Водночас наразі боротьба Кличка з “МАФовим бізнесом” не досить ефективна: ті кіоски, які прибрали з центру столиці, спокійно переїхали на водні об’єкти міста і продовжують працювати.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх “кришують”.

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за “кришування”.

На початку серпня влада прозвітувала, що біля метро “Чернігівська” вже немає кіосків, однак станом на 5 серпня неподалік від входу до метро жваво кипіла торгівля з наметів і столів, пише “Українська правда”.