Біля озера Глінка мер запропонував облаштувати парк

15 Серпня 2014 09:20

ozero glinka

За останні 10 років схили озера Глінка зсунулись на 30 метрів. І мешканці навколишніх будинків звернулися до столичної влади з проханням втрутитися в ситуацію, повідомляє УНН.

“Земля тут кожного року просідає на метр-півтора, і сезон дощів прискорить цей процес. Ми бачимо будинок, що стоїть на схилі і дерева, які падають. У жодному разі не можна допустити трагедії, необхідно зміцнити берег.

До того ж, озеро сьогодні більше схоже на смітник. Я вважаю, що тут можна облаштувати красивий парк, гарну рекреаційну зону”, – сказав міський голова Віталій Кличко на виїзній нараді.

Він доручив робочій групі представити план заходів з облаштування зони відпочинку. Для цього проведуть відповідні геологічні, геодезичні роботи і розроблять технічне завдання для проектування. Наступним етапом передбачений комплекс заходів з облаштування рекреаційної зони.

Після визначення вартості робіт із зміцнення та захисту берегів озера, проект включать до Програми соціально-економічного розвитку Києва та винесуть на сесію Київради.