Державний бюджет поповниться більш ніж на 2 млн. грн

4 Серпня 2014 12:50

biznes-pro.ua

biznes-pro.ua


За втручанням прокуратури столичного регіону, державний бюджет поповниться більш ніж на 2 млн. грн. Так, Київський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги відомства і стягнув з приватного підприємства необгрунтовано отриману виручку і штрафні санкції, повідомили в прокуратурі.

Перевірка встановила, що торгове підприємство реалізувало іншим фірмам пшеничне борошно вищого, першого і другого сортів за завищеними цінами, внаслідок чого необгрунтовано заробило понад мільйон гривень.

З метою повернення коштів до бюджету, прокуратура області в інтересах Державної інспекції України з контролю за цінами, пред’явила позов до торговця-порушника. У судовому порядку відомство вимагало сплатити до бюджету вказані кошти, а також стягнути 100% штрафних санкцій за порушення державної дисципліни цін.

В даний час вказаний позов задоволено в повному обсязі.

Нагадаємо, мука входить в список продуктів, ціни на які регулюються державою: гранична торговельна надбавка до оптової ціни виробника не повинна перевищувати 15%, без урахування витрат з транспортування товару в міжміському сполученні.

Крім борошна, граничний рівень надбавки в 15% встановлений для хліба, макаронних виробів, круп, цукру, яловичини, свинини і м’яса птиці. Також – на варені ковбасні вироби, курячі яйця, молоко, сир, сметану, масло вершкове і соняшникове.

Джерело: "Сегодня"