Гаряча вода може з’явитися у Києві через місяць

15 Серпня 2014 14:43

vkurse.ua

vkurse.ua

Київський міський голова Віталій Кличко обіцяє, що гаряча вода у столичних будинках з’явиться вже через місяць – всередині вересня.

Про це він заявив 15 серпня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми робимо все, щоб найближчим часом, через місяць, гаряча вода вже була”, – сказав Кличко.

Він повторив, що зараз основне завдання, яке постає перед міською владою, – щоб взимку в будинках мешканців столиці було тепло і була гаряча вода.

Мер Києва нагадав, що відсутність гарячої води у столиці пов’язана з обмеженням постачання газу Росією.

Як відомо, ПАТ “Київенерго” 4 серпня повністю припинило подачу гарячої води в Києві.

Як відомо, 14 липня “Нафтогаз” дав доручення відключити від газопостачання ПАТ “Київенерго” і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

У Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку.

Однак депутат Київради від “УДАРу” Анатолій Велімовський заявив, що зекономленого за липень газу вистачить лише на один день обігріву Києва взимку. Тож економія на відключенні гарячої води киянам, за його словами, не є ефективною.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

28 липня заступник Кличка Ігор Ніконов заявив, що столична влада розглядає можливість встановлення модульних котелень на пелетах для забезпечення киян теплом і гарячою водою взимку.

Водночас він порадив столичним жителям заздалегідь подбати про утеплення власних будинків, перевірити електропроводку та запастися обігрівачами. У свою чергу “ударівець” Велімовський відзначив, що вже на початку серпня через масове встановлення бойлерів та електрокотлів виходять з ладу цілі електропідстанції.

Після обрання Кличка мером столиці він запевняв, що покладе край ганебному відключенню води влітку,

З 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна – на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%).