“Київенерго” обіцяє, що світло киянам не відключать

5 Серпня 2014 11:08

kyiv 14

Найпроблемніше питання в схемі стабільного електропостачання споживачів Києва – це внутрішньобудинкові електричні мережі.

Про це заявив голова Наглядової ради “Київенерго” Іван Плачков, повідомили у прес-службі.

“Першочерговим завданням жеків, ОСББ, на балансі яких знаходяться внутрішньобудинкові електричні мережі, є їх перевірка, ремонти, профілактика. Цю роботу негайно потрібно посилити. На жаль, її ще не розпочато”, – зазначив І. Плачков.

Він додав, що у зв’язку з відключенням гарячої води в місті, і, відповідно, масового встановлення бойлерів споживачами, кількість штатних відключень може збільшитися, тому для того, щоб зменшити ризики виникнення аварійних ситуацій, необхідно в найкоротші терміни підвищити надійність внутрішньобудинкових електричних мереж. Повинно бути відповідне розпорядження КМДА, що зобов’яже дані організації це зробити.

“Сьогодні весь персонал “Київські електричні мережі” працює над посиленням схеми енергопостачання споживачів в умовах підвищених навантажень на енергосистему в майбутній опалювальний сезон. Уже чотири місяці енергетики проводять перевірки та підготовку всього енергетичного господарства столиці: електромереж, трансформаторних і розподільних підстанцій. Проводиться масштабна реконструкція крупної вузлової підстанції “Оленівська 110 кВт, для підвищення енергопостачання центральної частини міста. Торік проведено реконструкції вузлових підстанцій “Московська”, “Університет”, які дозволяють забезпечити збільшення споживання електроенергії в Києві”, – розповів І.Плачков.

І.Плачков запевнив, що Київ ні в якому разі не залишиться без електропостачання.