“Київводоканал” попередив про шахраїв, які пропонують експрес-аналізи питної води

17 Серпня 2014 10:20
capital.jkg-portal.com.ua

capital.jkg-portal.com.ua

ПАТ “АК “Київводоканал” попередив про шахрайство з боку невідомих осіб, які пропонують зробити експрес-аналіз питної води та вводять в оману населення столиці.

Останнім часом до приймальні ПАТ почали надходити скарги киян щодо пропозицій невідомих осіб, (які часто представляються фахівцями товариства), провести експрес-тест питної води та за бажанням встановити фільтри.

“”Київводоканал” наголошує, що подібні випадки жодним чином не стосуються діяльності Товариства! Подібна ситуація ніщо інше, як некоректна та недопустима поведінка підприємців, що в такий не чесний спосіб намагаються заробити чималі кошти на своїх послугах та зіпсувати імідж стратегічного підприємства”, – наголосили у підприємстві.

“Якість питної води в мережах централізованого господарсько-питного водопостачання міста Києва знаходиться під жорстким лабораторним наглядом Київської міської санепідстанції та трьох виробничих лабораторій “Київводоканалу”. Контроль якості води здійснюється цілодобово. Проведення планового контролю, що проходять у контрольних точках міської мережі водопостачання – це обов’язкова послуга, що входить до складу тарифу та жодним чином не оплачується окремо.

Самозванці, що пропонують перевірити воду на рівень 4-х складових, ймовірно надіються на необізнаність населення в цьому питанні”, – додали у ПАТ.

За повідомленням, близько 1000 проб щодоби в столиці аналізуються за 22-ма показниками, щомісяця якість питної води контролюється за 52 показниками , а у широкому спектрі інгредієнтів питна вода щорічно досліджується за 60 показниками.

“Контроль за показниками якості питної води здійснюється в 25-ти контрольних точках мереж, 22-х насосних станціях та 150 артезіанських свердловинах. За рік Центральна лабораторія “Київводоканалу” виконує понад 41 тисячу досліджень контролю якості води артезіанських свердловин, насосних водопровідних станцій, бюветних комплексів, контрольних точок мереж водопостачання, а також річкової води на вміст радіонуклідів”, – зазначили у “Київводоканалі”.

Джерело: УНН