Лікарні майбутнього: які вони?

28 Серпня 2014 09:00

www.gazeta.lviv.ua

www.gazeta.lviv.ua


У Києві створять п’ять дорослих і дві дитячі лікарні інтенсивної терапії, які цілодобово надаватимуть медичну допомогу. Столична влада зазначила, що в умовах дефіциту бюджету єдиний порятунок київської медицини в переформатуванні самої структури надання медичної допомоги. Адже, столиця утримує непотрібні відділення, де фактично простоюють ліжка. Проста реорганізація, яка практично не потребує додаткового фінансування, дозволить раціонально використовувати потужності лікарень і підвищити якість медобслуговування.

Таким чином, створення закладів нового типу дозволить більш раціонально використовувати кадровий потенціал і матеріально-технічну базу, тим самим на 10-15% підвищити шанси на швидке одужання для пацієнтів, які потребують екстренне лікарське втручання в стаціонарі.

Лікарні інтенсивної терапії, зокрема, планується створити на базі київських клінічних лікарень №1, 6, 8, 12, лікарні швидкої медичної допомоги, а також дитячих лікарень №1 і №2.

Зазначимо, щорічно стаціонарне лікування в столиці проходять більше 550 тис. хворих, 60% яких потребують госпіталізації, але послуги з інтенсивної терапії в місті надає лише одна лікарня швидкої медичної допомоги на лівому березі.