Лукойл може припинити діяльність в Україні

14 Серпня 2014 12:01

companion.ua

companion.ua


Російська нафтова компанія Лукойл не відкидає відходу з низки країн через погіршення іміджу Росії у світі.

Російська нафтова компанія Лукойл може припинити свою діяльність в Іраку, Венесуелі, Кот-д ‘Івуарі, Гані, Єгипті та в Україні.

Зокрема, наголошується, що Лукойл веде діяльність у низці країн з високим рівнем політичних і економічних ризиків, реалізація яких може суттєво ускладнити роботу компанії в окремому регіоні і “навіть призвести до її припинення”.

У компанії вважають, що значне погіршення іміджу РФ у більшості зарубіжних регіонів присутності Лукойлу може негативно позначитися на сприйнятті споживачами бренду компанії, що призведе до зниження обсягів роздрібних продажів.

У звіті компанії перераховані країни, для яких політичні ризики оцінюються як високі – це Ірак, Венесуела, Кот-д ‘Івуар, Гана, Єгипет і Україна.

В Іраку Лукойл розробляє велике нафтогазове родовище Західна Курна-2. У Гані, Кот-д ‘Івуарі та Єгипті компанія веде геологорозвідувальну діяльність.

Нагадаємо, Лукойл продав у 2013 році Одеський НПЗ. На початку серпня компанія також домовилася з австрійською AMIC Energy Management GmbH про продаж 100% ПІІ Лукойл-Україна, якій належить 240 автозаправних станцій і шість нафтобаз у країні.

Також Лукойл продав мережу заправок у Східній і Центральній Європі.