Мешканці Бучі та Ірпеня домоглися втричі меншої плати за світло

28 Серпня 2014 12:15

www.nest.by

www.nest.by


Мешканці Бучі та Ірпеня на Київщині домоглися втричі меншої плати за світло. Близько півтисячі сімей, які мають квартири на цокольному поверсі, змушені були сплачувати за електроенергію на рівні із підприємствами.

У постанові НКРЄ квартири на мінус першому поверсі вважаються нежитловими приміщеннями. Тому їхній тариф за світло – не 36 копійок, як у решті квартир, а майже півтори гривні. Більше року люди оббивали пороги енергокомпаній, міської та обласної ради та пікетували адміністрацію Президента. Врешті, у Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, визнали помилку, тож тепер тарифи людям знизили.

Таким чином, усі охочі мешканці повинні спочатку піти до своїх міських голів чи до селищних голів і вимагати створення комісії, яка проведе обстеження їхніх житлових приміщень, і засвідчить актом обстеження те, що саме тут проживають люди, і використовують електроенергію на побутові цілі. І з цим документом людина має йти в РЕС, в енергопостачальну компанію і там зобов’язані підписати з нею договір за тарифами, як для населення.

Джерело: kyiv.comments.ua