На час виборчої кампанії варто заборонити політичні VIP – тури у зону АТО

27 Серпня 2014 14:47
rian.com.ua

rian.com.ua

«За результатами спілкування з військовими у зоні АТО вважаю, що варто порадити політикам, які будуть брати участь у виборчій кампанії, сконцентруватись на зустрічах із виборцями та не використовувати війну і українських військових у виборчій кампанії», – зазначив радник Президента України, народний депутат Микола Томенко.

Він зауважив, що навіть сьогодні багато відомих політиків знайшли методи, як заробляти собі політичний капітал на війні.

«Вони інвестують, умовно кажучи, копійку в армію, а 99 відсотків грошей спрямовують на розміщення реклами про себе, як благодійників і організаторів у засобах масової інформації. Такі цинічні методи треба припинити. Якщо відома людина, бізнесмен чи політик хоче допомагати, то існують механізми як це можна зробити не витрачаючи шалені кошти на рекламну кампанію» – вважає політик.

Микола Томенко сказав, що йому стало відомо про те, що деякі знані політики, які позиціонують себе, як видатні військові діячі, особливо із числа тих, що в радянській армії не служили, приїжджають у зону АТО зі своїми фотографами та відеооператорами для того, щоб поінформувати український народ, як вони люблять армію і захищають Україну. Під час таких візитів військові змушені забезпечувати їм охорону та військовий супровід.

«Тому варто не відволікати військових від захисту України від терористів та сепаратистів, а на час виборчої кампанії заборонити політичні VIP – тури у зону АТО» – наголосив Микола Томенко.