На Оболоні діти вчилися гасити пожежі

16 Серпня 2014 16:38

pogega

15 серпня рятувальники Оболонського району провели акцію «Зробимо життя безпечним!». У заході взяли участь діти, які відпочивали на базі дитячого літнього табору «Лідер» , що у Пущі-Водиці.

Відповідаючи на загадки вікторини, дітлахи повторили основі правила пожежної безпеки. Після цього, всі бажаючи взяли участь у конкурсах, де змогли на практиці відпрацювати всі теоретичні знання та навики.

Хлопчики та дівчата серед розкиданих іграшок шукали потерпілих у задимленому приміщенні з зав’язаними очима. Потім юні пожежні в ігровій формі тренувалась одягати протигази та спеціальний одяг рятувальників. Це дало їм змогу оцінити наскільки важливо завжди буди в гарній фізичній формі, бо справа, якою займаються бійці вимагає швидких та рішучих дій.

Крім повсякденного одягу вогнеборців для ліквідації пожеж, діти побачили костюми для ліквідації хімічної, біологічної та радіаційної небезпеки.

Також працівники Служби порятунку – 101 показали, як вони використовують спеціальні інструменти для аварійно-рятувальних робіт, зокрема, дорожньо-транспортих пригод, техногенних аварій та наслідків природних катаклізм.

Наприкінці маленькі рятувальники стали свідками ліквідації справжньої пожежі за допомогою піноутворювача.

Метою акції було нагадати малечі про основні правила пожежної безпеки та першочергові заходи, що необхідно виконувати під час надзвичайної ситуації.

А ще рятувальники популяризували серед підростаючого покоління свою важку, але мужню професію.