На старт – до перемог!

7 Серпня 2014 15:51

97aac835489da277e8dd12c494d3dea5_L
Вчора, 6 серпня в залі головного олімпійського навчально-спортивного центру країни «Конча-Заспа» відбулася робоча зустріч керівників країни та спортивної галузі з Юнацькою Олімпійською збірною України, яка вже за 10 днів представлятиме нашу країну на ІІ Юнацьких Олімпійських іграх у китайському Нанкіні.

З 16 по 28 серпня на найпрестижнішому спортивному форумі понад 3500 юних атлетів віком від 14 до 18 років з-понад 200 країн світу змагатимуться у 28 олімпійських видах спорту і розіграють 222 комплекти нагород. Серед них – 58 наших спортсменів з 20 регіонів України, які боротимуться у 22 видах спорту.

Вже за доброю традицією, на знак підтримки наших олімпійців перед початком найголовніших стартів чотирьохріччя по всій країні крокує естафета олімпійського вогню та відбуваються церемонії підняття державного прапору та прапору НОК України. Не стали винятком і II літні Юнацькі Олімпійські ігри (ЮОІ), які відбуватимуться у китайському Нанкіні. Таким чином, стартувавши в історичній Ольвії (Херсонська область) смолоскип крокував Україною і вже 6 серпня під час церемонії проводів нашої збірної на Юнацькі Олімпійські ігри в Нанкін фінішував у Києві. Молодий посол Олександр Усик передав вогонь, сповнений енергією та силою підтримки всієї України, шефу-місії юнацької збірної, призерці Олімпійських ігор Ганні Сорокіній.

Привітати олімпійців та побажати їм успішного старту прийшли президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, тимчасово повірений у справах Посольства Китайської Народної Республіки в Україні пан Чен Вей, голова Київської державної адміністрації, віце-президент НОК України Віталій Кличко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник та перший заступник КФВС МОН України Володимир Авраменко.

Під час урочистої зустрічі до молодих атлетів звернувся головний олімпієць країни: «Ми знаємо, що в Нанкіні на вас чекає дуже складне випробування та непроста боротьба, адже змагатимуться найкращі юні атлети Планети. Пам’ятайте, що головним скарбом, який ви привезете з Нанкіна, стане безцінний досвід, нові знання та емоції, нові знайомства та друзі. Вся країна вболіватиме за вас. Сподіваємося, наша підтримка надихне кожного з вас на нові спортивні та життєві перемоги».

Напутні слова та слова привітання юним спортсменам виказали й голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник та перший заступник КФВС МОН України Володимир Авраменко. Вони передали щиросердні вітання від Міністра освіти та науки Сергія Квіта. Привітали найкращих легкоатлетів нашої країни, побажали стрімких та яскравих стартів. Звичайно, наснаги, сили та перемог! Адже, ми – сильна та патріотична нація, яка готова підкорювати світові першості та виборювати нагороди вищого ґатунку.
Зазначимо, що окрім спортивних змагань Юнацькі Олімпійські ігри у Нанкіні передбачають і розширену культурну та освітню програми, які мають на меті у цікавій формі розповісти учасникам про олімпійські цінності, важливість активного відпочинку та здорового способу життя, донести необхідність боротьби з допінгом тощо.

Всі учасники Ігор зможуть відвідати майстер-класи уславлених олімпійців, отримати важливі знання щодо профілактики травматизму, здорового харчування, боротьби з допінгом, вміння спілкуватися із засобами масової інформації.