Ольга Харлан – найкраща спортсменка України

7 Серпня 2014 09:42

noc-ukr.org

noc-ukr.org


Цього разу нагородження лауреатів спортивного місяця відбулося під час робочої зустрічі керівників країни та спортивної галузі з Юнацької Олімпійською збірною, яка буде представляти країну на ІІ Юнацьких Олімпійських іграх у Нанкіні-2014.

Статуетку, диплом та грошову премію найкращої спортсменки місяця Олімпійська чемпіонка Пекіну-2008 та бронзова призерка Лондона-2012, чотириразова чемпіонка світу та семиразова чемпіонка Європи з фехтування на шаблях Ольга Харлан отримала від президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки та голови Київської державної адміністрації, віце-президента НОК Віталія Кличко.

Відзначимо, Ольга вже увосьме отримує це визнання, що є рекордним досягненням серед усіх вітчизняних атлетів (престижна нагорода започаткована в 2005 році).

Такого визнання Харлан була удостоєна завдяки блискучому виступу на чемпіонаті світу в Казані. На турнірі лідер рейтингу Міжнародної федерації фехтування впевнено захистила титул діючої найсильнішої шаблістки планети.

Продемонструвала свою високу майстерність, бійцівський характер, незламну силу духу та справжній патріотизм Ольга Харлан й у командній першості, де з подругами по збірній – Аліною Комащук, Оленою Вороніною та Ольгою Жовнір – виборола звання бронзових призерок чемпіонату світу.

«Дуже символічно, що сьогодні ми вшановуємо найкращу спортсменку України у липні Ольгу Харлан, яка у 17 років – такому ж віці як наші юні олімпійці, підкорила найвищу сходинку олімпійського п’єдесталу, перед великою аудиторією українських атлетів, які будуть захищати кольори національного прапору в Нанкіні. До речі, зробила вона це у Пекіні, у Китаї, де й відбудуться Юнацькі Олімпійські ігри», – сказав під час церемонії Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни відзначив, що Ольга – видатна спортсменка, приклад для наслідування, справжній патріот та професіонал своєї справи. «Впевнений, що приклад Олі надихне вас, наші юні олімпійці, на підкорення спортивних вершин», – додав президент НОК.

Під час нагородження він відзначив, що найвищої оцінки заслуговує наставник титулованої шаблістки Артем Скороход, який виховав успішну фехтувальницю та незважаючи на свій молодий вік, вже зарекомендував себе як професіонал з великої букви, талановитий та прогресивний тренер.

Сергій Бубка висловив слова вдячності Федерації фехтування України на чолі з її президентом Павлом Гайдаєм та віце-президентом Вадимом Гутцайтом, відзначивши, що ця Федерація є однією з провідних в Україні.

В свою чергу, Вадим Гутцайт висловив слова вдячності президенту НОК України за підтримку й допомогу, завдяки яким українські фехтувальники демонструють високі досягнення на міжнародній арені. «Кожна перемога наших спортсменів – це заслуга роботи цілої команди. Я вдячний НОК України, Міністерству молоді та спорту України, національній Федерації! Завдяки злагодженій та ефективній роботі ми маємо такі досягнення та результати», – відзначив Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

Джерело: noc-ukr.org