Олімпійський вогонь вперше на найвищій точці України – Говерлі

4 Серпня 2014 12:10

noc-ukr.org

noc-ukr.org


Естафета Олімпійського вогню II літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2014, яка проводиться за ініціативи Національного олімпійського комітету України, досягла свого екватору.

Стартувавши в історичній Ольвії (Херсонська область) смолоскип крокує Україною. Вперше у своїй історії Олімпійський вогонь піднявся на найвищу точку України – гору Говерлу (2 061 м).

У підкоренні вершини з олімпійським символом взяли участь представники Івано-Франківського, Закарпатського, Львівського, Тернопільського відділень НОК України, а також діти, які відпочивають у Міжнародному дитячому центрі «Артек-Карпати».

Цьому сходженню передувала зустріч з чоловічою збірною України з боротьби у складі призерів Олімпійських ігор: Валерія Андрійцева, Армена Варданяна та цьогорічного чемпіона Європи Жана Беленюка, а також їх тренерами.

Артеківці підготували флешмоб і передали побажання успіхів юним олімпійцям, які вручили чемпіонці світу Нелі Непорадній та голові Івано-Франківського відділення Мирославу Карабіну. Своєрідний подарунок від Міжнародного дитячого центру – артеківську косинку, під час урочистих проводів збірної в Києві отримає молодий посол України II літніх ЮОІ в Нанкіні, Олімпійський чемпіон з боксу Олександр Усик.

Після Говерли естафета Олімпійського вогню помандрувала країною далі, щоб вже 6 серпня під час проводів юних олімпійців на Ігри фінішувати у столиці України.