Парламентські вибори коштуватимуть 980 млн. грн.

26 Серпня 2014 13:02
www.ogo.ua

www.ogo.ua

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський повідомив, що для фінансування всіх витрат на організацію підготовки виборів до ВР, передбачених чинним законом, необхідно близько 980 мільйонів гривень, повідомляє УНН з посиланням на розповсюджене прес-службою ЦВК інтерв’ю.

За його словами, “виборчий процес почнеться з дня, наступного за днем опублікування Указу Президента України про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

“Зміна встановленого законом терміну підготовки виборів вже в ході виборчого процесу загрожує його фундаментальної дезорганізацією і представляється вкрай малоймовірним”, – зазначив він.

При цьому, як зазначив очільник ЦВК, “для фінансування всіх витрат на організацію підготовки виборів, передбачених чинним законом, необхідно близько 980 мільйонів гривень”.

“Оскільки мова йде про позачергові вибори, відповідні витрати в державному бюджеті на цей рік не могли бути передбачені просто за визначенням. Кошти на проведення цих виборів відповідно до закону повинні бути виділені Кабінетом Міністрів з резервного фонду бюджету. Сумнівів у тому, що вибори будуть профінансовані урядом у повному обсязі у нас немає”, – наголосив він.

“ЦВК дуже розраховує на якнайшвидше внесення до закону змін, які дозволять скоротити витрати на вибори. Лише відмова від фінансування передвиборної агітації партій та кандидатів за рахунок коштів державного бюджету, за нашими розрахунками, дозволить заощадити більше ста мільйонів гривень! Переконаний, що в нинішній економічній і суспільно-політичній ситуації така відмова була б правильним і раціональним кроком. Сподіваюся, зі мною погодяться і народні депутати, від голосування яких залежить те, у скільки майбутні вибори обійдуться українському народу”. – резюмував М.Охендовський.