Патріарх Філарет молиться за перемогу

24 Серпня 2014 13:06
www.hram.kiev.ua

www.hram.kiev.ua

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав усіх з Днем Незалежності та сказав, що молиться за перемогу.

Про це УНН повідомляє з посиланням на текст привітання з нагоди Дня Незалежності.

“Сердечно вітаю всіх з Днем Незалежності!
Цього року наше свято затьмарене російською окупацією Криму і агресією на Донбасі, загибеллю воїнів та мирного населення від рук агресора. За 23 роки від часу відновлення української державності нам ще ніколи не доводилося стикалися з подібними викликами.

Однак маємо привід пишатися тим, що ми, як єдиний народ, з Божою допомогою гідно долаємо ці випробування. Завдяки надзвичайній взаємній допомозі та підтримці, мужності та жертовності український народ переміг у Революції Гідності. Зараз звитяжні українські воїни женуть агресорів та їхніх найманців з рідної землі, звільняючи міста і села Донбасу.

Переконаний, що Україна переможе у нинішній боротьбі за свою державність, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність. Бо на нашому боці правда і допомога Божа, а до дії нас спонукає жертовна любов до батьківського краю й рідного народу”, — йдеться у привітанні патріарха.

Патріарх Філарет наголосив, що “у день свята ми вдячно згадуємо у молитві всіх героїв, хто від давнього часу і до сьогодні боровся і бореться за нашу волю і незалежність — від звитяжних козаків до героїв Небесної Сотні та мужніх воїнів, які зараз звільняють від загарбника землю Донбассу”.

“Вічна пам’ять і Царство Небесне загиблим! Зцілення і міцного здоров’я — пораненим, Божого захисту та мужності — тим, хто зараз йде в бій.

Ми молимося Богу за перемогу і справедливий мир для України та закликаємо до такої молитви всіх віруючих.

Ще раз вітаю зі святом Незалежності всіх синів та дочок України, хто живе на Батьківщині та у діаспорі, і закликаю на український народ Боже благословення!”. — завершив своє вітальне слово Філарет.