Президентську резиденцію “Залісся” відкриють для відвідувачів

22 Серпня 2014 14:26

"Сегодня"

“Сегодня”


Держуправління справами відкриває для відвідування президентські резиденції “Синьогора” на Івано-Франківщині і “Залісся” на Київщині.

Побувати на раніше закритій для простого народу території усі охочі зможуть уже наступного тижня.

За словами представників ДУС, в угіддях “Залісся” можна буде прогулятися екологічними стежками, покататися на конях, порибалити або поспостерігати за дикими тваринами.

Загалом, розробили 12 видів екскурсій. В середньому за них планують брати 70-100 гривень.

“Замовити екскурсію можна, заповнивши анкетну форму на сайті ДУС або зателефонувавши за телефонами, вказаними на сторінках резиденцій “Синьогора” і “Залісся”. На сайті інформація про екскурсії буде в спеціальному вікні”, – розповіли у прес-службі відомства.

“Залісся” можна вважати одним з найстаріших державних заповідно-мисливських господарств. Воно було створене в далекому 1957 році, а полювали тут колись Хрущов, Брежнєв, Кастро, Щербицький.

Тоді ж на території були побудовані і мисливські будинки-зруби – кожен нагадує казковий дерев’яний замок. Полювання на території держрезиденції заборонене з 2005 року.

Як відомо, раніше вже були відкриті резиденції “Межигір’я” і “Сухолуччя”.

У Києві також відкривається екскурсійний маршрут на теплоході в резиденцію екс-президента Віктора Януковича “Межигір’я”.