Протягом доби у столиці вигоріло понад гектар землі

12 Серпня 2014 13:16

pogega

Рятувальники протягом доби 8 разів виїжджали на гасіння пожеж. У результаті загасили 1,2 га сміття та трави.

Про це повідомляє прес-служба столичної Служби порятунку.

Так, вночі на Набережно-Печерській дорозі на відкритій місцевості зайнялося 200 кв. м горючого сміття та дерев’яних відходів. Рятувальникам 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини знадобилося більш, ніж 2 години, аби повністю загасити вогонь та пролити сміття для попередження повторного займання.

Згодом, протягом дня площі займання виникали у різних районах міста, проте найбільше – 500 кв. м – виникло на схилі Лисої гори, що на вул Саперно-Слобідській,24.

По вул. Сосніних, де на відкритій території зайнялася трава, вогонь перекинувся на металевий гараж, у якому знаходився автомобіль Запорожець. Рятувальники 18-ої Державної пожежно-рятувальної частини за хвилину після надходження тривожного сигналу вже мчали за вказаною адресою. Відкривши за допомогою бензорізу палаючий гараж, бійці приступили до гасіння вогню. На жаль, врятувати автомобіль не вдалося й він згорів повністю.

“Найчастіше подібні пожежі виникають через необережність людей під час паління чи використання відкритого вогню, тому Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві наполягає на необхідності користуватися вогнем раціонально, дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки при розведенні багаття чи палінні”, – закликають столичні рятувальники.