Протягом минулих трьох діб у столиці було 14 замінувань

11 Серпня 2014 11:38

vibuh 1

За останні 3 доби до столичної міліції надійшло 14 повідомлень про замінування тих або інших об’єктів. Всі вони виявилися хибними. За кожним таким фактом відкрито кримінальне провадження. Один з “мінерів” вже встановлений.

Про це повідомили у прес-службі столичної міліції.

За словами правохоронців, оцінити правдивість повідомлення про замінування неможливо. Кожен сигнал відпрацьовується в повному обсязі. У першу чергу на місце негайно обстежують працівники патрульно-постової служби міліції (4 людини) і обмежують доступ людей до вказаного об’єкту. При необхідності приймається рішення про евакуацію людей з «замінованих» приміщень. Терміново прямують слідчо-оперативні групи Головного управління та райуправління столичної міліції (7 осіб), чергова група районного ДАІ (3 людини), пожежно-рятувальна група (6 осіб) і за необхідності інші аварійні служби та медики. Вказані групи забезпечуються необхідною технікою – це 7 машин. В обов’язковому порядку на місце виїжджає чергова група відділу вибухо-технічної експертизи.

Перевірка і знешкодження одного підозрілого об’єкту триває не менше трьох годин і обходиться державі у понад три тисячі гривень. Поки на місці працюють технічні служби, оперативні працівники встановлюють особу, яка телефонувала, та вживають заходів щодо її затримання”,- зазначають у прес-служ бі.

Враховуючи серйозність такого правопорушення і збитки заподіяні державі, покарання передбачає штраф або позбавлення волі на строк до 8 років. Крім того, “хуліган” оплачує всі витрати, пов’язані з виїздом. А якщо було “заміновано” торговельне підприємство – то і можливі збитки.

“З початку 2014 року отримано близько 80 повідомлень про замінування. Відкрито 62 кримінальних провадження, п’ятьом особам оголошено про підозру. Незабаром матеріали буде направлено до суду. По останніх епізодах встановлена ще одна людина”,- розповіли у прес-службі.