Спекотний серпень

4 Серпня 2014 10:04

zakarpattya.net.ua

zakarpattya.net.ua


Спека в Києві перетворила місто на розпечену сковорідку. За прогнозами синоптиків, самий жаркий день (+37 градусів) чекає столицю сьогодні. Але на вихідних було не легше: термометри показували +33 в тіні. Кияни рятувалися від спеки на столичних пляжах, пасажири міськтранспорту втрачали свідомість, а пацієнти міськлікарень з нетерпінням чекали вечора.

Отже, вчора на міських пляжах був ажіотаж. Відпочивальників – море. Підприємці не встигали завозити воду. Так, пляшка мінеральної води (1,5 літрів) коштувала 16 гривень (в місті таку можна купити за 6 грн.). На пляжі «Молодіжний» яблуку ніде впасти, а найхитріші намагаються втиснутися під тінь, яку відкидають парасольки пляжних кафешок. На табличці поруч з медпунктом вказана температура повітря: +35. Але сам медпункт чомусь був закритий. Сміттєві урни переповнені: їх кількість не розрахована на таку кількість відпочивальників. Цього року кияни побили п’ятирічний рекорд за відвідуваністю: за ці вихідні пляжі відвідали більше 10 тисяч осіб, а сміття вивезли кілька десятків тонн.

Найбільше випробування спекою проходили пасажири міськтранспорту. У тролейбусах і маршрутках – пекло. Рятує лише метро, там більш-менш прохолодно.

Синоптики обіцяють спеку на весь тиждень. «До п’ятниці, 8 серпня в Києві буде дуже жарко. В понеділок у Києві вдень буде до +37, а у вівторок, середу і четвер денна температура повітря триматиметься на позначці + 30-32 градуси», – обіцяють у Гідрометцентрі, додаючи, що дощі поки не передбачаються.

Джерело: "Сегодня"