Співпраця з податковою «ямою» коштувала будівельному підприємству понад 10 мільйонів гривень штрафів

6 Серпня 2014 10:01

podrobnosti.ua

podrobnosti.ua


Нещодавно співробітники податкової інспекції Святошинського району міста Києва під час проведення перевірки столичного підприємства «А», яке займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, зацікавилися фактом співпраці зазначеного товариства з підприємством «Б», яке виступало його субпідрядником і мало ознаки фіктивності, йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Міндоходів у м. Києві.

Під час перевірки діяльності будівельної компанії було встановлено, що підприємство «А» безпідставно завищувало витрати, які враховувалися при визначенні об’єкта оподаткування. Це призвело до заниження податку на прибуток у сумі майже 3,5 мільйона гривень, а також завищило податковий кредит з податку на додану вартість, що призвело до заниження ПДВ на загальну суму 3,6 мільйона гривень.

Таким чином, за порушення законодавства і «плідну співпрацю» з «податковою ямою», столичній будівельній компанії за результатами перевірки донараховано з урахуванням штрафних санкцій 5500000 гривень ПДВ і 5,2 мільйона гривень податку на прибуток.
Також, відносно службових осіб підприємства «А» підрозділом податкової міліції прийнято рішення про відкриття кримінального провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.212 Кримінального кодексу України.

Джерело: "Сегодня"