Статус землі на березі Дніпра

2 Серпня 2014 09:37

antikor.com.ua

antikor.com.ua


Київська міжрайонна екологічна прокуратура, перевіривши діяльність однієї з виконавчих служб, з`ясувала, що чиновники незаконно закінчили п`ять виробництв про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок на берегах Дніпра.

Чиновники, закривши провадження по виконанню судових рішень, не забезпечили повернення в держвласність самовільно зайнятих ділянок, розташованих на територіях Долобецького і Венеціанського островів річки Дніпро та парку культури і відпочинку «Гідропарк» у Дніпровському районі м. Києва.

Через необгрунтовані і незаконних рішень відділу державної виконавчої служби, до цих пір не вжито заходів щодо повернення державі самовільно зайнятих земельних ділянок загальною площею 3791 кв. м. Нормативна грошова оцінка тільки одного з них складає близько 4 млн. грн.

За фактом бездіяльності, екологічна прокуратура внесла керівництву ВДВС подання з вимогою скасувати постанови про закінчення виконавчого провадження. У підсумку, виконавча служба прийняла рішення відновити виробництва за вказаними ділянкам.
Нагадаємо, раніше екологічна прокуратура почала розслідування за фактом незаконної передачі у приватну власність 22 га землі в заповіднику «Бориспільські острови». Відомство відкрило справу на чиновника Держземагентства, він відповідатиме перед судом за вибуття з державної власності майже 6,5 га земель водного фонду на березі Дніпра.

Джерело: kyiv.comments.ua