Столична влада хоче віддати борг “Київенерго”

16 Серпня 2014 09:40
utr.tv

utr.tv

Київська влада планує до початку опалювального сезону перерахувати ПАТ “Київенерго” близько 1,6 мільярда гривень, що заборгували столичні ЖЕКи і бюджетні установи.

Про це заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький.

“Завдання – погасити борг до початку опалювального сезону. Наразі борг становить орієнтовно 1,6 мільярда гривень, можливо, дещо більше”, – заявив він.

При цьому Новицький зазначив, що на 15 серпня заборгованість перед “Київенерго” з боку ЖЕКів та бюджетних установ систематизовано й структуровано.

“Тобто в нас є повна картина та інформація, – відповідно боржники склали графіки реструктуризації та ліквідації таких боргів. А “Київенерго” в регресному порядку надало такий самий графік погашення боргів НАК “Нафтогаз України””, – пояснив чиновник.

“Ми його (графіка погашення боргів) дотримаємося і виплачуватимемо”, – запевнив Новицький.

Як відомо, за даними НАК “Нафтогаз України”, на 22 липня 2014 року борг “Київенерго” перед держхолдингом за наданий у 2012-2014 роках газ становила 1,79 мільярда гривень.

Водночас у “Київенерго” зазначили, що станом на 14 липня загальна сума заборгованості за тепло перед “Київенерго” становить близько 2,2 мільярда гривень. Зокрема, борг ЖЕК – 1,03 мільярда, бюджетних установ – 771,5 мільйона та заборгованість міста за різницею в тарифах становить 375 мільйонів гривень.