Створено проект нового Генплану Києва

5 Серпня 2014 16:56

kiev.unian.ua

kiev.unian.ua


Проект нового Генерального плану столиці передбачає будівництво понад 100 транспортних розв’язок у Києві.

В першу чергу намічені, зокрема, будівництво розв’язок на Ленінградській площі, на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана (Шулявський шляхопровід), реконструкція Привокзальної площі біля залізничної станції «Дарниця» з будівництвом двох автомобільних та одного трамвайного тунелів, а також будівництво трьох розв`язок по проспекту Ватутіна та другого шляхопроводу на перетині проспекту Палладіна із залізницею.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2013 року архітектурно-містобудівна рада підтримала і рекомендувала передати на експертизу проект Генерального плану Києва. Раніше на шести консультативних засіданнях містобудівної ради розглядалися всі розділи проекту Генплану, робота над яким тривала більш як чотири роки. З урахуванням рекомендацій і зауважень, висловлених на засіданнях і в рецензії провідного містобудівного інституту «Діпромісто», документ доопрацьовано.

Після експертизи проект Генплану буде передано в Київраду, де його, після вивчення в депутатських комісіях, винесуть на сесію для затвердження.

Генеральний план столиці планувалось затвердити не пізніше I кварталу 2014 року.

Проект нового Генплану Києва передбачає реалізацію проектів загальною вартістю близько 500 млрд. грн. у найближчі 15-20 років.

Джерело: kyiv.comments.ua