Туман на Каленика обіцяє врожай на овес та ячмінь

11 Серпня 2014 08:50

kviti 7

У народі 11 серпня називають днем Каленика і підмічають, якщо на Каленика туман, буде гарний врожай на овес та ячмінь.

За церковним календарем 11 серпня вшановують день пам’яті Василія та Феодора Печерських, ченців Києво – Печерського монастиря.

Жили вони у кінці 11 сторіччя і залишилися в історії, як друзі, що допомагали одне одному спочатку позбутися спокуси до багатства, а потім, коли син Київського князя Святослава, князь Мстислав захотів отримати у них відомості про захований скарб і кинув їх до в’язниці, то вони підтримували одне одного, дотримуючись обітниці мовчання. Там у в’язниці вони й померли мученицькою смертю, сталося це у 1098 році. Поховали їх у Ближніх (Антонієвих) печерах.

Також за церковним календарем 11 серпня вшановують мученика Калинника, мученика Даниїла, преподобних Костянтина і Кузьму Косинських, мученицю діву Серафиму, мученицю Феодотію і трьох її дітей, мучеників Михаїла і Євстафія.

Іменинниками 11 серпня є Кузьма, Костянтин, Михайло, Богдана.

Події у Києві 11 серпня:

2009 –  найпотужніший, найдовший і найбільший у світі літак — АН-225 «Мрія», що розробили у київському дослідницькому конструкторському бюро ім. О. К. Антонова, занесли до Книги рекордів Гіннесса за перевезення найбільшого в історії авіації моновантажу загальною вагою в 187,6 тонни. Це був генератор вагою у 174 тонни, що транспортувався разом із спеціальною рамою з німецького Франкфурта в Єреван, для нової вірменської електростанції. Екіпаж літака отримав сертифікат, що свідчить про внесення рекорду судна в «Книгу рекордів Гіннеса».

Загалом на рахунку літака 240 світових рекордів, що є безпрецедентним випадком в історії авіації.

Джерело: Рідний Київ