Тисячі кримських підприємців перереєструвались у Києві

26 Серпня 2014 12:11

lawyers.in.ua

lawyers.in.ua


З моменту анексії Криму 316 фізичних осіб та 974 юридичні особи перереєстрували свою діяльність у столиці.

Про це повідомляє Головне управління Міндоходів у Києві.

У відомстві відзначили, що переселенці можуть стати на облік у органах Державної фіскальної служби за новим місцезнаходженням.

Для цього необхідно подати до податкової інспекції заяву за формою № 1-ОПП та документи про проведення перереєстрації.

“Таким чином, після взяття на облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок, подають податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконують інші обов’язки платників за новим місцезнаходженням”, – відзначили у ГУ Міндоходів.

Для перереєстрованих платників діють ті ж правила подачі звітності, що й раніше”, – додали у прес-службі.

Як відомо, станом на середину літа, за даними Держслужби з питань надзвичайних ситуації, з території Донецької та Луганської областей переміщено і розселено понад 50,4 тисячі осіб, з них 18,2 тисячі дітей та 5,9 тисячі інвалідів та осіб похилого віку.

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов’язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

Влада Києва зазначає , що “Київ не безрозмірний”, тому радить переселенцям з конфліктних зон переселятися не лише у столицю, а й в інші регіони України.

Як відомо, неподалік від станції метро “Видубичі” у Києві на території заводу поселилися майже дві сотні біженців зі сходу України. Деякі переселенці облаштувалися просто у наметах на березі Дніпра.

Також у Межигір’ї підготували житло для 40 біженців з Луганської та Донецької областей. Зокрема, для вагітних жінок та родин з малими дітками.

Частина біженців живе у санаторії у Пуща-Водиці, інші у родичів чи знайомих.

Окрім простих громадян-біженців, до Києва перебралася і майже вся донецька та луганська верхівки. А за ними до столиці переїхали і дорогі бутики, які працюють підпільно у магазинах без вивіски та явочних квартирах.