У Києві заборонили купатися на всіх паспортизованих пляжах

11 Серпня 2014 12:22

pljg

У Києві тимчасово заборонило купатися на 15 пляжах і через невідповідність води санітарним нормам.

Про це повідомляє сайт Держсанепідслужби у Києві.

“На сьогоднішній день, згідно результатів аналізу санітарно-мікробіологічного дослідження проб води, погіршилась ситуація, та не відповідає нормативам вода в усіх водоймах м. Києва”, – йдеться в повідомленні.

У СЕС зазначили, що виявлено збудники гострих кишкових захворювань, предмети, що несли небезпеку для відпочиваючих, кліщі, засміченість прилеглої території.

“Заборонено купатись на наступних пляжах: “Центральний”, “Венеція”, “Молодіжний”, “Дитячий”, “Золотий”, “Передмістна Слобідка”, “Сонячне”, “Осокорки”, “Вербне”, зони відпочинку “Троєщина”, “Десенка”. Закриті для відвідування озера: “Тельбін”, “Радужне”, “Чортирий”, “Пуща-Озерна””, – йдеться в повідомленні. .

Водночас в КП “Плесо” відзначили, що на даний момент спеціалісти проводять аналізи санітарно-мікробіологічного дослідження проб води на вказаних пляжах, результат яких буде відомо упродовж 3 днів.

У випадку, якщо показники не будуть відповідати санітарним нормам, то тимчасова заборона на купання буде продовжена, повідомляють “Українські новини”.

У “Плесо” додали, що антисанітарні норми поверхневих вод пов’язані, у першу чергу зі спекою і цвітінням води.