У Києві затримали диверсантів, які готували теракти на День Незалежності

24 Серпня 2014 10:46

www.ex.ua

www.ex.ua


СБУ затримала злочинну групу, яка готувала напередодні та під час святкування Дня Незалежності теракти на території Київського регіону.

П’ятьох мешканців столиці затримали 22 серпня під час отримання вогнепальної зброї (5 пістолетів “ПМ”), повідомляє сайт СБУ.

Зброю зловмисники планували використати для нападів на місця базування українських добровольчих батальйонів, а також на керівників організацій, які надають допомогу бійцям, задіяним в Антитерористичній операції.

“Учасники злочинної групи виготували саморобні вибухові пристрої для вчинення диверсій на одному з об’єктів залізничної інфраструктури для перешкоджання пересуванню особового складу та військової техніки ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку помешкання одного зі зловмисників правоохоронці вилучили складові елементи саморобних вибухових пристроїв, гранату РГД-5 та набої до пістолета.

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.