У підземці посилили заходи безпеки

28 Серпня 2014 10:31

www.toppeople.com.ua

www.toppeople.com.ua


Працівникам станцій доводиться кожні півгодини перевіряти місця, де можуть бути залишені потенційно небезпечні предмети, в тому числі і вибухонебезпечні речовини. Але крім забутих пасажирами речей нічого поки не знаходили.

Безпекою в метрополітені займається лінійне управління міліції. Але і наші працівники також проводять перевірки станцій за відпрацьованими маршрутами.

Час обстеження станцій залежить від їх розміру, відзначив головний інженер. Таким чином, після надходження повідомлення про мінування станції, проводиться евакуація пасажирів. Тривалість пошукових робіт залежить від розміру станцій. Зазавичай, правоохоронці, які з собаками прибувають на місце НП, знають схему станцій, працюють за налагодженим маршрутом.

Полегшують роботу з пошуку вибухонебезпечних предметів камери відеоспостереження, а також спеціальні пристрої проходу в тунелі. У столиці 30% станцій обладнані камерами відеоспостереження. Оператори можуть бачити пасажирів, які поводяться підозріло, звернути увагу на залишені предмети. Інші ж станції – 70% обладнані спеціальними датчиками проходу в тунель. Ці пристрої реагують не на проїжджаючі поїзда, а на пасажирів. Якщо, хто залишить підозрілий предмет на рейках в тунелі.

Між тим, за останню п’ятирічку з моменту відкриття нових станцій метрополітену, штат підприємства був скорочений на 900 осіб.

Нагадаємо, останнім часом у столиці почастішали випадки помилкових повідомлень про замінування станцій метро, залізничного вокзалу, торгових центрів і т.д.

Зокрема, вчора, 27 серпня у зв’язку з отриманням інформації про мінування станції “Площа Льва Толстого” Куренівсько-Червоноармійської гілки київський метрополітен закрив її для входу о 13:01 і виходу о 13:11, а також як пересадочний вузол. Потяги проходили станцію без зупинки.

Джерело: "Сегодня"