У Софії Київській експонують бурштинові мозаїки

25 Серпня 2014 13:19

mydim.ua

mydim.ua


Проект «Бурштинові мозаїки в Софії Київській» продовжує свою роботу. Спеціально до Дня Незалежності України командою проекту створені дві нові роботи за мотивами українських вишитих рушників, мозаїчні панно «Український весільний рушник» та «Українське козацьке Дерево Життя».

Оригінали авторських бурштинових мозаїк всі охочі можуть побачити у виставкових залах Брами Заборовського на території Національного заповідника «Софія Київська» з 23 серпня 2014 р.

«Бурштинові мозаїки в Софії Київській» — спільний проект НЗ «Софія Київська» і Асоціації «Український Бурштиновий Світ», заснований у 2013 році з метою наблизити духовні надбання попередніх поколінь до сучасників.

В рамках проекту сучасні митці створюють художні мозаїчні панно з бурштину за мотивами унікальних фресок і мозаїк, що збереглися в Софійському соборі та Кирилівській церкві, та інших визначних пам’яток Світової спадщини.

Проект набув міжнародного статусу, представивши роботи, створені в рамках проекту під час заходів, присвячених Дням культури України в Туреччині та в Азербайджанській Республіці.

Джерело: mydim.ua