У столиці помітно зріс рівень забруднення повітря

4 Серпня 2014 12:19

vkurse.ua

vkurse.ua


Державна санепідстанція попереджає столичних жителів про високий рівень забрудненя повітря у Києві через спеку.

“З 28 липня у Києві спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі атмосферного повітря”, – йдеться в повідомленні CЕС Києва.

Держсанепідслужба відзначає, станом на кінець липня рівень забруднення формальдегідом становить 6-9 середньодобових рівнів ГДК (граничнодопустимої концентрації) в районах Бессарабської, Московської площ, проспектів Перемоги та Оболонського, бульвару Лесі України, вулиць Довженка, Каунаської, Попудренка та Скляренка.

Рівень забруднення диоксидом азоту на зазначених площах і вулицях досяг 5-8 середньодобових рівнів ГДК.

“Такі рівні забруднення створюють певну загрозу для здоров’я і самопочуття людей, можуть вплинути на загострення хронічних хвороб верхніх дихальних шляхів, легень, серцево-судинної системи, алергічних проявів, у тому числі бронхіальної астми”, – відзначили у Держсанепідслужбі.

Там же пояснили, що накопичення зазначених речовин у повітрі обумовлено викидами автотранспорту і метеорологічними умовами (висока температура повітря та відсутність вітру), що не забезпечують їх розсіювання.

Для зменшення накопичення зазначених речовин СЕС пропонує обмежити рух транспорту, особливо вантажного, забезпечити прискорення руху на автошляхах, обмежити час паркування у денні години та забезпечити поливання доріг вранці (до 8.00) та ввечері (після 18.00).