У столиці тиждень показуватимуть українські фільми на підтримку Сенцова

17 Серпня 2014 10:11
 ТСН

ТСН

З 3 по 9 вересня у кінотеатрі «Кінопанорама» в Києві пройдуть покази українських фільмів, всі збори від яких підуть на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який перебуває зараз у російській в’язниці.

“Доля Олега Сенцова об’єднала Державне агентство України з питань кіно, Національний центр Олександра Довженка, Союз кінематографістів, незалежних продюсерів і режисерів. Всі вони як один виступили на підтримку українського режисера”, – кажуть організатори.

Більшість фільмів, зняті українськими режисерами, були учасниками міжнародних кінофестивалів. Протягом одного тижня в “Кінопанорамі” покажуть картини Олега Сенцова «Гамер», Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу», Дарини Онищенко «Істальгія», Віктора Андрієнка та Ігоря Письменного «Іван Сила», Анатолія Матешко «Трубач», Олени Фетісової та Сержа Аведікян «Параджанов», Ахтема Сейтаблаєва «Хайтарма», короткометражні документальні фільми «Вавілон 13».

Нагадаємо, Олег Сенцов – український режисер і сценарист. Автор фільму «Гамер». 11 травня 2014 Сенцов вийшов на акцію протесту в Сімферополі, пізніше в цей день він був затриманий Федеральною службою безпеки Росії за підозрою в тероризмі.

Джерело: "Сегодня"