Українська збірна стартувала на шаховій Олімпіаді

3 Серпня 2014 10:14

ugrasport.com

ugrasport.com


Чоловіча та жіноча збірні України впевнено виграли в першому турі на шаховій Олімпіаді в Норвегії.
В суботу в Тремсе (Норвегія) жіноча збірна України, незважаючи на втрату Катерини Лагно, що перебралася до Росії, якісно стартувала на 41-й шаховій Олімпіаді.

Зустрічаючись в першому турі з командою Люксембурга, Марія Музичук, Ганна Ушеніна, Наталія Жукова та Інна Гапоненко здолали всіх суперниць. У підсумку підопічні Михайла Бродського виграли матч з рахунком 4:0.

З аналогічним рахунком завершили зустрічі на свою користь й інші претендентки на нагороди турніру: чинний чемпіон Олімпіади збірна Росії перемогла Йорданію, а власниці срібних медалей на аналогічних турнірах 2010 і 2012 років китаянки виграли у команди Асоціації шахісток з обмеженим зором.

Чоловіча збірна України підтримала переможний настрій нашої жіночої команди і теж стартувала впевненою перемогою над своїми суперниками з рахунком 4:0. При цьому, щоб здолати Туніс, українські шахісти обійшлися без допомоги свого першого номера, що залишився в запасі, Василя Іванчука. Таким чином, перемоги на своїх дошках добували Руслан Пономарьов, Павло Ельянов, Антон Коробов та Олександр Моїсеєнко.

“Сухий” успіх, втім, не допоміг українцям відірватися від своїх головних конкурентів. Так, з рахунком 4:0 також перемогла найсильніша олімпійська команда планети Вірменія, яка розгромила японців, і срібні медалісти аналогічного турніру 2012 року росіяни, які виграли у Йорданії. Варто також зазначити, що з таким же рахунком сильна збірна США виграла в Уганди, а Ізраїль – у Киргизстану.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2012 в Стамбулі і чоловіча, і жіноча збірні завоювали бронзові медалі.

Джерело: BigMir Спорт