“Увага! Діти на дорозі!”

26 Серпня 2014 16:13

suzirya.org.ua

suzirya.org.ua


Столична Державтоінспекція оголосила про проведення традиційних профілактичних заходів “Увага! Діти на дорозі!”. Вони покликані запобігти можливі нещасні випадки з маленькими пішоходами.

Профілактичні заходи під назвою “Увага! Діти на дорозі!” проходять у столиці з 20 серпня по 20 вересня. Їх головною метою є збереження життя та здоров’я дітей на дорогах.

В ході цих заходів інспектори ДАІ чергуватимуть біля шкіл, що прилягають до проїзної частини. А першого вересня, в “День знань”, співробітники ДАІ спільно з педагогами в усіх навчальних закладах проведуть уроки дорожньої грамоти.

Дітям, які дотримуються правил безпечної поведінки на дорозі, співробітники ДАІ вручать значки – флікери. Вони відбивають світло у темний час доби. Таким чином водієві легше помітити дитину на дорозі. А для маленьких порушників передбачено дещо інший “подарунок” – повідомлення батькам. Крім інформації на ньому надруковано основні правила поведінки на дорозі. Їх буде корисно прочитати і дорослим і дітям.

Необхідно врахувати, що у дітей нинішнього покоління немає страху перед транспортом, і тому вони часто не замислюються над тим, як вести себе на дорозі. І ось результат: з початку нинішнього року в аваріях на столичних дорогах чотири дитини загинули, і 95 отримали травми.

Джерело: "Сегодня"